窮人勿生仔

本網站設立的目的,是避免再有人受害受累受痛苦如果你們已生了仔的話,請你們對自己的小朋友好一點。
現今生活成本高昂,填飽自己肚子已經很難了,還嫌自己不夠辛苦嗎?
所以不結婚生子,自己一個人喜歡買甚麼做甚麼也行,這樣的生活才夠享受。
請你答我,你為甚麼要生子呢?貧窮嚴重影響子女成長和身心健康發展和與人社交的能力,使子女心理出現問題,日後只能找辛苦人工低的工作,製造了跨代貧窮

2017年11月9日星期四

所有樂器都係,早咗少少入,遲左少少入,都會唔好聽

特別係打鼓,拍子要好準。

彈琴冇學番十年廿年都彈唔到蕭邦難的鋼琴曲,可以話冇天份既話,學三十年都係跟本彈唔到。

小提琴冇幾年功夫都唔會撳到準音。仲要隻左手係眼睇唔到的。

早0.1秒,遲0.1秒,都會唔好聽。

學校迫人學樂器都ON尻9。拍子要準,你諗下一分鐘160拍,每個8分音符就是0.1875秒,係電腦同拍子機同專業樂手先做到。普通中小學生,做條撚。

我而家PCCW月貴200元。1999年學校叫人學樂器又係2400一年。個陣時人工得20蚊一個鐘,5000蚊個月,屌佢老母,我攞D錢交56K上網費或者買電腦仲好啦。(嗰陣時電腦10000蚊1部)